Comitetul European al Regiunilor și FEDARENE organizează în data de 13 octombrie 2016 în Cantonul Krapina-Zagorje din Croația o dezbatere pe tema focalizării investițiilor în domeniul energetic la nivelul regiunilor de dezvoltare.

Regiunile și orașele joacă un rol esențial în implementarea politicilor de eficiență energetică cu scopul de a atinge obiectivele UE 2020. Întrucât fondurile publice nu sunt considerate ca fiind suficiente în mod individual pentru formalizarea ambițiilor UE în acest domeniu, este propusă o abordare diferită, prin concentrarea resurselor disponibile și implicarea în acest proces a sectorului privat acolo unde este necesar. Evenimentul își propune să exploreze opțiuni prin care să încurajeze și să sprijine crearea unor platforme regionale destinate agregării micilor proiecte pentru eficiență energetică în scopul maximizării utilizării și accesului la Fondului European pentru Investiții Strategice.

Construind pe proiecte și inițiative de success, evenimentul va pune în scenă  prezentatori din partea UE, în cadrul unor discuții la nivel regional și local despre cum poate Europa să își maximizeze potențialul investițional pentru a duce mai departe o creșterea și competitivitatea în domeniu. Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.

open-days-2016