A 3-a și ultima sesiune de învățare din cadrul proiectului ENERGee Watch va avea loc la Bruxelles în 15 și 16 noiembrie 2022.

Sesiunea de învățare va avea loc în limba engleză și a fost concepută să răspundă nevoilor privind colectarea, monitorizarea și prelucrarea/comunicarea datelor necesare la elaborarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC).


Etapele ciclului de învățare ENERGee Watch



Sesiunea de învățare în limba engleză este deschisă practicanților în domeniile de dezvoltare durabilă, planificare energetică durabilă, reziliență climatică și  planificare urbană durabilă. În data de 3 octombrie orele 10:00 – 12:00 va avea loc un webinar introductiv în care vor fi prezentate cursurile disponibile, susținute de specialiști în domeniul energiei durabile și adaptării la schimbările climatice:

  • Cursul 1: Colectarea datelor energetice și prelucrarea acestora
  • Cursul 2: Monitorizarea consumurilor energetice, raportări pe măsurile de energie durabilă
  • Cursul 3: Indicatori privind adaptarea la schimbările climatice
  • Cursul 4: Publicarea datelor energetice: validare și diseminare către beneficiari

Programul general de curs se extinde pe o durată cuprinsă între 4 și 6 luni după organizarea sesiunii de învățare. Mai multe detalii privnd metodele de curs, curicula și mentorii pot fi găsite în broșurile de prezentare ale cursurilor disponibile la următorul link:  energee-watch.eu/courses-overview/


Înscrierea se face individual, accesând următorul link:
ec.europa.eu/eusurvey/runner/EEW-LC3


Tipuri de cursanți eligibi: angajații care își desfășoară activitatea în agenții de energie, autorități locale/regionale, organizații care furnizează servicii gratuite pentru sprijinirea autorităților publice (inclusiv rețele, asociații, ONG-uri, companii cu capital public și altele).

Un cursant va fi atribuit unui singur curs, în funcție de selecțiile făcute în formularul de însciere de mai sus și numărul de persoane înscrise pentru un anumit curs. Suma maximă decontată fiecărui cursant pentru deplasare și cazare la Bruxelles nu poate depăși 500 de Euro.


Despre proiectul ENERGee WATCH:

Proiectul Energee Watch (Horizon 2020) este implementat de un consorțiu de agenții de energie din Alba (RO), Auvergne-Rhone Alpes (FR), Carlow, Kilkenny și Wexford (IE) Cipru (CY), Ile de France (FR), Plovdiv (BG) , Savinjska, Šaleška și Koroška (SI) coordonat de către Institutul european pentru îmbinarea politicilor energetice și climatice (Olanda) (IEECP), susținută de Centrul de Cercetare al Universității din Pireu (EL) și FEDARENE (BE).

Scopul general al ENERGee WATCH este de a dezvolta și implementa un program de învățare de la egal la egal complet și ușor de replicat pentru a crește capacitatea a peste 70 de agenții de energie, regiuni și orașe din UE.


ENERGee WATCH a primit finanțare conform acordului de grant N.892089 prin Programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare, derulat de Uniunea Europeană.