Conferința internațională a proiectului SIMPLA finanțat de UE, va avea loc la Trieste, la sediul Centrului Științific „AREA Science Park”, pe data de 28 noiembrie 2018


Noile tendințe în planificarea energetică și a mobilității urbane vor fi discutate de către experți și părți implicate din toată Europa, în perioada 28 noiembrie, în cadrul conferinței finale a SIMPLA, un proiect internațional colaborativ în cadrul programului Orizont 2020 al Uniunii Europene.

Necesitatea găsirii unui echilibru adecvat între cerințele privind energia și mobilitatea în stilul de viață al orașelor se află în centrul atenției noastre atunci când vorbim despre îmbunătățirea calității vieții, prin reducerea poluării și creșterea eficienței energetice.


În ultimii trei ani, SIMPLA a sprijinit municipalitățile să aibă succes în planificarea strategică a energiei și a mobilității. Cum? Abordarea SIMPLA este simplă și eficientă: planificarea armonizată multi-sectorială. În ultimii trei ani, SIMPLA sprijină autoritățile locale în calea către armonizarea planurilor energetice, de transport și mobilitate. Acesta a oferit o metodologie inovatoare, bazată pe pași și orientări eficiente, elaborate de o echipă transnațională de experți.

Peste douăzeci de orașe din șase țări au participat activ la proiect, concentrându-se nu numai pe know-how, ci și pe propunerea unor soluții concrete pentru a face municipalitățile mici și mijlocii mai inteligente și pentru a realiza o planificare urbană durabilă.

În conferința finală se va vorbi despre această experiență și multe altele. Multe subiecte vor fi dezbătute: politici privind mobilitatea urbană durabilă, ultimele tendințe în planificarea mobilității urbane, influența schimbărilor climatice în planificarea planurilor de energie și mobilitate și altele. Acestea sunt doar câteva exemple.

Agenda include, de asemenea, intervențiile oaspeților invitați cum ar fi Dimitri Dello Buono, secretariatul tehnic al ministrului italian al infrastructurii și al transportului, Tom Rye, de la Universitatea Napier din Edinburgh și Francesco Musco de la Universitatea IUAV din Veneția.

Conferința va fi o ocazie de a strânge idei pentru a răspândi abordarea SIMPLA și pentru a încuraja cetățenii să adopte atitudini ce vizează tot mai mult durabilitatea și verde; o ocazie de a discuta despre ce fel de soluții am putea adopta și de a asculta pe cei care au pornit deja către această cale în orașele lor.


Alăturați-vă! Conferința este deschisă publicului.
Completați formularul și înscrieți-vă aici:

www.simpla-project.eu/6600