English version of this page is avalable here

Vă preocupă problema sărăciei energetice? Este organizația dumneavoastră pregătită să se angajeze în lupta globală împotriva schimbărilor climatice și a creșterii prețurilor la energie? Sunteți implicat în tranziția către energie curată?

Dacă cel puțin unul din răspunsuri este afirmativ atunci vă invităm să participați la Conferința CEESEN să împărtășiți experiențe cu alte organizații preocupate de aceste subiecte, construind de asemenea noi parteneriate!


Rețeaua de energie durabilă din Europa Centrală și de Est (CEESEN) se angajează să sprijine municipalitățile din regiune să se adapteze pentru a ajuta la atenuarea crizei climatice și la realizarea unui viitor prietenos cu clima. Conferința va reuni municipalități, factori locali de decizie, experți, actori din sectoarele guvernamentale, ONG-uri și mediul de afaceri, pentru a descoperi idei noi în domeniu, pentru a obține informații despre posibilitățile de acțiune în domeniile menționate și pentru a construi conexiuni utile între acestea.

Conferința se va adresa acelor municipalități care intenționează să facă primii pași în scopurile menționate și ar dori să afle mai multe despre Convenția Primarilor și PAEDC. Sesiuni de formare, prezentări, mese rotunde și ateliere de lucru vor sprijini participanții în ceea ce privește dezvoltarea unei strategii climatice. Invitații de la Convenția Primarilor, DG Climă și alte instituții expert vor ajuta la înțelegerea beneficiilor de a avea o viziune strategică asupra climei și energiei.

Pentru cei care își cunosc deja obiectivele climatice conferința va arăta metode de finanțare a planului de acțiune dorit. Pentru cei mai experimentați, se vor oferi opțiuni de aprofundare în diverse subiecte – abordarea sărăciei energetice, adaptarea, crearea unor comunități energetice – pentru a face din SECAP nucleul strategiilor durabile la nivel local.


Împărtășiți experiențe și învățați de la pionieri! Aflați despre angajamentele orașelor precursoare selectate din regiune (Viena, Bratislava, Brno, Kaposvár). Deși aproape unul de celălalt, aceste orașe din patru țări diferite, se confruntă cu patru seturi diferite de cerințe legislative naționale și niveluri diferite de sprijin din partea guvernului central.

Găsiți mai multe informații despre subiectele CEESEN pe blogul nostru. Participarea la conferință este gratuită, dar este necesară înregistrarea prealabilă.

Agenda conferinței și formularul de înscriereȘtiri CEESEN
Rezultate Conferință CEESEN