eio

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte pentru ecoinovare în valoare de 35 de milioane de euro care urmează să fie finanțate prin Programul pentru Competitivitate și Inovare. Fondurile sunt disponibile pentru proiecte noi din domeniul materialelor reciclabile, al materialelor de construcții durabile, din sectorul alimentelor și băuturilor și din cel al afacerilor ecologice. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 9 septembrie 2010.

Cererea de proiecte se referă la patru domenii principale:

  • reciclarea materialelor
  • materiale de construcții durabile
  • sectorul alimentelor și băuturilor
  • afaceri ecologice

Finanțare de până la 50% din costurile proiectului

Cererea de propuneri de proiecte este adresată în mod special IMM-urilor care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic care este fiabil din punct de vedere tehnologic dar nu a reușit să se impună pe piață. Acestea primesc cofinanțare directă prin subvenții care acoperă până la 50% din costul total al proiectului.

Proiectele vor fi alese în funcție de abordarea inovatoare, de potențialul de replicare pe piață și de contribuția adusă politicilor europene de mediu mai ales din punctul de vedere al utilizării eficiente a resurselor.

Toată documentația relevantă privind cererea de propuneri de proiecte o găsiți pe ec.europa.eu