Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Aula mică

În data de 22 noiembrie 2019, în Aula mică a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a avut loc, în cadrul inițiativei „Together 4 Cohesion”, Conferința „Managementul Carierei” organizată de Consiliul Județean Alba în calitate de membru ARE – Adunarea Regiunilor Europene.

ARE este cea mai largă rețea independentă politică a regiunilor de pe continentul European reunind regiuni din 30 de țări, fiind prezentă peste tot pe continent, în interiorul și în exteriorul Uniunii Europene.

Au fost prezenți peste 50 de tineri împreună cu profesori din cadrul universității. Evenimentul a fost moderat de reprezentantul companiei MC Group Berlin cu expertiza în comunicare – doamna Alina Costache, iar din partea ALEA a fost prezent directorul agenției – Florin Andronescu în calitate de „Ambasador al Politicii de Coeziune”.

Conferința s-a desfășurat sub formatul unui atelier interactiv între studenții Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, reprezentantul ALEA și reprezentantul MC Group Berlin. Obiectivul acțiunii a fost acela de a oferi tinerilor o perspectivă asupra politicii de coeziune a UE precum și a posibilităților de accesare a fondurilor europene susținând politica de coeziune.

Studenților prezenți li s-au prezentat apoi metodele prin care ei pot beneficia de proiectele, finanțările legate de aceste fonduri de coeziune destinate regiunilor din care provin. De asemenea, domnul Florin Andronescu a realizat o prezentare prin care a oferit detalii despre obiectivele și activitățile ALEA precum și a punctelor principale prin care ALEA a beneficiat în cursul existenței sale de cooperarea cu parteneri din UE în diferite proiecte legate de sustenabilitate energetică desfășurate de către ALEA în calitate de partener național.


www.together4cohesion.eu