le prix roger leron FEDARENE 2014

Avem deosebita plăcere de a anunța lansarea primei ediții a Premiului Roger Léron, creat de către FEDARENE. Scopul acestui premiu este de a recunoaște o abordare proactivă persistentă, care a reușit să aducă o contribuție în domeniul energiei sustenabile la nivel regional și/ sau local în Europa.

Credem că nivelurile locale și regionale de guvernanță joacă într-adevăr un rol central în problematicile energetice și de mediu, grație responsabilității lor pentru politicile din multe domenii (energie, transport, locuințe…), grație apropierii lor față de cetățeni, a cunoașterii temeinice a teritoriilor și a gradului lor de flexibilitate, mai mare decât cel al guvernelor naționale.

Câștigătorul (o persoană sau o organizație) va primi trofeul în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 16 iunie, la Bruxelles.

Premiul a fost denumit în omagiul lui Roger Léron, președintele FEDARENE în perioada 1990 – 2007 și un important susținător al energiei durabile la nivel local și regional, pe tot parcursul vieții sale. Vedeți mai multe detalii pe www.fedarene.org