Agenția Locala a Energiei Alba organizează în săptămâna 25-30 septembrie 2017 „Săptămâna Energiei Durabile în Județul Alba – 2017” dedicată promovării energiei durabile precum și mobilității urbane durabile în județul Alba. Următoarele evenimente vor avea loc pe parcursul acestei săptămâni:


Workshop „În sprijinul autorităților locale implicate în planificarea energetică durabilă”

Miercuri 28.09.2017 | 10.00-13.00 la Alba Iulia va avea loc Workshopul „În sprijinul autorităților locale implicate în planificarea energetică durabilă” organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și având ca principal partener Primăria Municipiului Alba Iulia.

Vor fi discutate teme de interes precum: elaborarea planurilor pentru energie durabilă – probleme și tendințe, surse posibile de finanțare a măsurilor de eficiență energetică promovate de autoritățile locale, studii de caz privind integrarea planificării energetice și a planificării mobilității urbane in cadrul strategiilor integrate de dezvoltare durabilă, implementarea sistemului de management energetic la nivel municipal, soluții inovative pentru creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor locale de energie regenerabilă în clădiri.

Vizualizați/descărcați invitațiaVizualizați/descărcați agenda


Energy Info Day Sebeș

Vineri 29.09.2017 | 10.00-13.00 la Casa de Cultură din Sebeș se va desfășura „Energy Info Day Sebeș” – eveniment organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Agenția Locală a Energiei Alba. Evenimentul este dedicat prezentării publice a Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă – PAED Sebeș.

În cadrul întâlnirii vor fi discutate teme de interes precum: integrarea planificării energetice durabile în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Sebeș, principalele pachete de acțiuni din cadrul PAED Sebeș, posibile surse de finanțare ale acestor acțiuni prin programe de finanțare europeană, soluții inovative pentru creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor locale de energie regenerabilă în clădiri.

Vizualizați/descărcați invitațiaVizualizați/descărcați agenda


Cupa Eco Bike-Tenis – Ediția a II-a

Sâmbătă 30.09.2017 | 09.00- 14.00 la Baza Sportivă „Constructorul” din Pâclișa – Alba Iulia va avea loc Cupa Eco Bike-Tenis – ediția a II-a. Evenimentul este destinat tinerilor de vârstă școlară din Alba Iulia și se desfășoară sub forma unui concurs sportiv având ca obiectiv să mobilizeze elevii din școlile municipiului la utilizarea bicicletei, ca formă de mobilitate durabilă, pentru a se putea prezenta la un concurs open de tenis.

Concursul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Sportivă „Constructorul” Alba Iulia. La acest concurs de tenis pentru bicicliști pot participa elevii din ciclul primar și gimnazial din jud. Alba pe următoarele categorii de vârstă băieți și fete: 7-10 ani; 11-12 ani; 13-14 ani. Condiția obligatorie de înscriere: deplasarea cu bicicleta la baza sportivă „Constructorul” Pâclișa. Se vor acorda premii câștigătorilor.

Urmărește evenimentul pe Facebook