ALEA HomeMonitor este un sistem pentru monitorizarea paramerilor de calitate a aerului din spațiile interioare. Datele privind temperatura, umiditatea relativă și nivelul de dioxid de carbon din spațiul în care este amplasat dispozitivul sunt transmise către ALEA.


Sistemul ALEA HomeMonitor a fost dezvoltat în cadrul proiectului european LIFE CEESEN-BENDER unde, în cadrul unui pachet de lucru, sunt monitorizați mai mulți parametri de calitate a aerului din apartamente din 7 blocuri de locuințe din Alba Iulia, în scopul identificării efectelor rezultate ca urmare a implementării lucrărilor de reablitare termică (anvelopare) efectuate la nivelul acestor clădiri.

În cele 7 blocuri din Alba Iulia vizate de ALEA în cadrul proiectului, din care unul servește ca bloc de referință reabilitat, vor fi alocate 2-3 dispozitive per bloc, în funcție de mărimea clădirii și de numărul de scări. Monitorizarea parametrilor de calitate a aerului se realizează pentru o perioadă de cel puțin un an începând cu luna martie 2024. Dispozitivele ALEA HomeMonitor rămân în custodia propritarilor de apartamente beneficiari.

Pagină în construcție…