În data de 31.05.2022 la Alba Iulia a avut loc Al 6-lea Workshop Regional, organizat de Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA. Evenimentul a fost destinat părților implicate în proiectul S3UNICA.

Ultimul din seria de 6 evenimente, workshop-ul a avut drept scop  informarea stakeholderilor principali cu privire la rezultatele proiectului S3UNICA și de a prezinta Planul de acțiune S3UNICA din România, aprobat de către Secretariatul General al Programului INTERREG Europe.


La workshop au participat peste 10 reprezentanți – părți implicate din domeniul eficienței energetice din campusuri universitare și clădiri publice, reprezentanți ai unor universități de prestigiu din țară și reprezentați ai unor autorități locale și regionale din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Pe perioada derulării evenimentului au fost prezentate și experiențele rezultatele universităților legate de creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie (SRE) în campusurile universitare. De asemenea, reprezentații ADR Centru au prezentat situația actuală a Programului Operațional Regional Centru 2021-2027 detaliind axele prioritate destinate eficienței energetice pentru universități.


Participanții au apreciat rezultatele proiectului, măsurile incluse în Planul de Acțiune S3UNICA elaborat de ALEA și au răspuns pozitiv cu privire la continuarea colaborării și în faza a 2-a a proiectului pe tot parcursul implementării activităților planului de acțiune. Au subliniat și disponibilitatea lor pentru continuarea realizării schimburilor reale de experiență și tehnologii inovatoare care să răspundă provocărilor puse în sectorul eficienței energetice din clădirile campusurilor universitare.

Agenda workshopDetalii proiect S3UNICA