În data de 6 aprilie 2023 ALEA a derulat la Alba Iulia un eveniment consistent de consolidare a capacității autorităților locale pentru elaborarea planurilor de acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC).


Sprijinul oferit pentru autoritățile publice din România a inclus și evenimentul de replicare națională oferit de către ALEA prin sprijinul proiectului ENERGee Watch, în care ALEA este partener național.


Evenimentul de replicare națională a constat într-un schimb de experiență consistent prin furnizarea de detalii privind date și indicatori necesari pentru elaborarea inventarelor de consumuri/emisii și a analizelor de riscuri și vulnerabilități la schimbări climatice. S-au atins și aspecte legate de colectarea datelor energetice necesare, monitorizarea inventarelor de consumuri si emisii, precum și metode de obținere a indicatorilor de hazarduri climatice

Organizat în format hibrid, la eveniment au fost prezenți în jur de 30 de reprezentanți ai autorităților locale din România dar și ai altor organizații care operează în domeniul planificării energetice durabile.

ALEA va continua să furnizeze sprijin pentru autoritățile publice din România în vederea elaborării PAEDC și în viitor, conform programului stabilit de proiectul ENERGee Watch.


Prezentare cursuri ENERGee WatchDetalii proiect ENERGee Watch
Agenda Training ALEA Sesiunea 2 din 3