„Ziua Pământului” este un proiect iniţiat de Realitatea TV Alba Iulia în colaborare cu Media Mall Bucureşti, la care partener este şi Agenţia Locală a Energiei Alba. Proiectul îşi propune să conştientizeze populaţia judeţului Alba despre importanţa protecţiei mediului în contextul actual. Trăim într-o lume în care poluarea îşi pune amprenta pe viaţa tuturor. Încălzirea globală nu mai este doar o sintagmă din cuvântările specialiştilor de mediu. Efectele poluării şi ale încălzirii globale devin tot mai vizibile prin schimbări climatice evidente. Deşi spunem că dorim să trăim într-o lume mai curată şi mai sănătoasă, puţini sunt cei care fac ceva în acest sens.

Stoparea risipei de resurse, utilizarea transportului în comun în locul automobilului, limitarea poluării menajere, utilizarea surselor de energie regenerabilă sunt doar câteva lucruri la îndemâna oricui este conştient că trebuie să se implice.

De ”Ziua Pământului”, Realitatea TV Alba Iulia a pregătit emisiuni speciale dar şi evenimente publice la care sunt invitaţi toţi cetăţenii cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Este vorba despre o acţiune de colectare a PET-urilor într-un container amenajat în acest scop, plantarea unor copaci într-o zonă defrişată şi un tur pe biciclete al oraşului la care va participa şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Lângă sediul Realităţii TV, la intersecţia Bulevardului Transilvaniei cu Bulevardul Revoluţiei este ridicat ”un zid al realităţii” unde toţi cetăţenii îşi pot scrie gândurile, nemulţumirile dar şi aspiraţiile legate de mediu.

Ziua Mondială a Pământului este sărbătorită în fiecare an în data de 22 aprilie începând cu anul 1970 şi s-a transformat treptat într-o manifestare de amploare a omenirii. Mesajul Zilei Pământului este acela că cetăţenii lumii vor măsuri rapide şi decisive legate de energia curată. Suntem invitaţi să facem şi noi parte din istoria acestei zile.