S3UNICA.RO

Sprijinul online va consta și în furnizarea aplicanților a Instrumentului de autoevaluare a performanței energetice în clădiri (SAT) cu pachet de suport pentru solicitanții universitari din cadrul PR Centru 2021-2027.

Ce este instrumentului de autoevaluare a performanței energetice în clădiri (SAT)?

Metodologia SAT este eficientă în evaluarea cu acuratețe a stării actuale a infrastructurii energetice a clădirilor pentru a stabili și prioritiza corect investițiile. Aceasta și-a dovedit eficiența în evaluarea clădirilor din campusurile universitare, părți implicate în proiectul S3UNICA.

În această perspectivă, instrumentul de suport online oferă SAT ca metodologie dovedită pentru a realiza o analiză cuprinzătoare a stării efective de eficiență energetică a clădirilor vizate pentru lucrări de eficiență energetică în cadrul propunerilor lor de proiecte în cadrul PR centru 2021-2027.

Prin SAT solicitanții vor obține un SRI (indicator de auto-pregătire) precis al clădirilor vizate și vor putea influența mai bine deciziile de investiții și le vor integra în propuneri de proiecte bine fundamentate.

Ce conține pachetul de suport SAT?

Resurse accesibile fără cont în instrumentul de sprijin:

Resurse accesibile prin intermediul contului creat în instrumentul de sprijin:

  • Instrument pentru auto-evaluarea performanței energetice în clădiri (SAT) în format Word (editabil)
  • Instrumentul de calcul a Indicatorului de performanță energetică al clădirii (SRI) în format Excel – în limba engleză
  • Exemplu de calcul al SRI utilizând SAT realizat de o universitate din România