Cu sprijinul Agenției Locale a Energiei Alba, încă o autoritate locală din județul Alba a aderat la Convenția Primarilor: Orașul Ocna Mureș. Municipalitatea a semnat și Memorandumul de Cooperare DATA4ACTION cu Observatorul Energetic Alba – ANERGO

Cealaltă autoritate locală – Municipiul Târgu Mureș reprezintă prima localitate din afara județului Alba cu care Observatorul Energetic ANERGO încheie un acord, extinzând astfel activitatea ANERGO și în județul Mureș. ANERGO a încheiat până acum acorduri cu 14 autorități locale din regiune.


Observatorul energetic are de asemenea încheiate acorduri cu 6 furnizori de date energetice regionali. ANERGO consolidează procesul schimburilor de date energetice regionale prin uniformizarea formatelor de date solicitate și prin colectarea de date energetice la nivel de județ cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Datele energetice astfel obținute vor fi agregate în scopul sprijinirii autorităților locale, respectiv furnizării informațiilor și analizelor necesare pentru autoritățile locale semnatare ale Convenției Primarilor și a altor programe și inițiative de eficiență energetică.