alea.ro/EUCF

DESCHIS: între 15 ianuarie – 15 martie 2024 la 18:00 (ora României).
Entități eligibile: autorități locale/municipalități și grupările acestora, entități publice locale


Doriți să creați concepte de investiții pentru implementarea planurilor energetice?

Puteți aplica pentru sprijin EUCF pentru a crea un concept de investiții în energie curată și eficiență energetică complet dezvoltat, condiție fundamentală pentru a obține acces la programele majore de investiții europene. Rolul EUCF este de a consolida activitatea strategică a municipalităților în domeniul energiei durabile pentru a accesa acest capital. În cadrul EUCF puteți aplica pentru o sumă forfetară de 60.000 de Euro, sprijin în dezvoltarea unui concept de investiții pentru a-și realiza planurile energetice și climatice.

De asemenea prin proiect veți putea beneficia de sprijin în consolidarea capacităților pentru a realiza trecerea de la stadiul de idee a unui proiect, la stadiul de concept complet  prin utilizarea surselor de finanțare atât privată cât și publică.

Informații despre sprijinul EUCF sunt oferite în evenimentul lansare online EUCF Apel 6 organizat de ALEA:

Lansare online: EUCF – Prezentare program, detalii sesiuni de aplicații, sesiunea Q&A – 30 ianuarie, 10:00-12:00 – Online MS Teams


Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA, partenerul român al European City Facility – EUCF, organizează Sesiunea de training adresat tuturor APL din România care doresc să aplice în cadrul Apelului 6 EUCF, în vederea obținerii unui grant în valoare de 60.000 euro pentru dezvoltarea de concepte de investiții în energie curată și eficiență energetică.

Sesiunea de training EUCF în România va avea loc în data de 20.02.2024
începând cu ora 10:00 în format online.

Agenda Training ALEA EUCF 20.02.2024
Link de conectare Microsoft Teams


Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA a fost selectată ca partener român al EUCF și îndeplinește în România funcția de Hub Național EUCF care sprijină promovarea rundelor de aplicare și va conecta beneficiarii cu opțiuni naționale de finanțare a planurilor lor, de asemenea exercitând și rolul de Expert Național EUCF prin reprezentantul desemnat directorul agenției, domnul Florin Andronescu.

Ghidul EUCF în limba engleză 2024 (Apel 6)
Website Hub Național EUCF: alea.ro/EUCF
Contact național EUCF: [email protected]