Prin numărul mare de solicitanți (167) în cadrul celui de-al 5-lea apel al European City Facility, administrațiile locale din întreaga Europă demonstrează un angajament ridicat în dezvoltarea modelelor de finanțare pentru proiectele energetice locale. În general, numărul solicitanților a crescut cu aproape 30% comparativ cu apelul precedent din octombrie 2022.


Dintre solicitanți, 70 vor fi selectați ca beneficiari și vor primi 60.000 EUR fiecare pentru a-și dezvolta conceptele de investiții pentru proiecte de energie regenerabilă sau de eficiență energetică.
Grantul EUCF nu este destinat să finanțeze în mod direct implementarea, ci mai degrabă servește la accesarea serviciilor și la dezvoltarea conceptelor de investiții pentru acțiunile privind clima și energia.


Rezultatele celui de-al 5-lea apel vor fi comunicate solicitanților selectați în septembrie și ulterior publicate pe site-ul EUCF.

Încă două apeluri urmează să aibă loc în cadrul EUCF, oferind oportunități de finanțare pentru peste 100 de solicitanți suplimentari. Rămâneți informat înregistrându-vă la „Alerta de apel” pentru a primi actualizări.

www.eucityfacility.eu