Lansare proiect CSSC Lab – Laboratorul pentru stocarea energiei durabile în orașe și cuplarea sectorială (cofinanțat prin Programul Transnațional Dunărea)

În data de 29 octombrie 2020 consorțiul proiectului a lansat la nivel european proiectul CSSC LAB – Laboratorul pentru stocarea energiei durabile în orașe și cuplarea sectorială. Evenimentul, organizat online, a fost destinat publicului larg țintind mai ales actorii din domeniul stocării energiei durabile și cuplarea sectorială urbană din regiunile partenere ale proiectului.

Participarea la acest eveniment a unui număr mare de organizații din România printre care Agenția pentru Dezvoltare Regională – Centru, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Valahia din Târgoviște, dovedește interesul crescut pe care atât instituțiile publice cât și universitățile din România le acordă acestui domeniu cheie al sectorului energetic.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Proiectul CSSC LAB, cu accent pe obiectivele propuse, rezultatele așteptate precum și activităților planificate pentru a le atinge. De asemenea, s-au lansat și viitoare propuneri de colaborare între parteneri ai proiectului și actori locali, un exemplu în acest sens este propunerea Universitatea Valahia din Târgoviște care va putea pune la dispoziție informații despre proiectele inovative derulate legate de domeniul CSSC.


Agenția Locală a Energiei Alba, partenerul național al CSSC LAB, își propune prin acest proiect să pregătească terenul pentru accelerarea adoptării soluțiilor CSSC și de către orașele din România. Din nefericire, orașele se confruntă cu dificultăți în domeniu, ele aflându-se la un nivel scăzut de implementare a unor asemenea soluții, mai ales din cauza lipsei cunoștințelor în domeniu a părților interesate, dar și din cauza neasumării riscurilor unor asemenea investiții de către autoritățile publice din Romania. Prin proiectul CSSC LAB se dorește ca aceste bariere sa fie depășite prin implementarea unui program de consolidare a capacităților pentru municipalități și prin demonstrarea viabilității soluțiilor CSSC pentru orașele mijlocii și mici din regiunea Dunării.


Pentru detalii suplimentare accesați:
Pagina proiectuluiWebsite-ul oficial CSSC LAB