Poarta IV • Cetatea Alba Carolina • Alba Iulia

La sfârșitul lunii iunie 2023 European City Facility (EUCF) a încheiat cu succes faza de depunere a cererilor în cadrul Apelului 5. Pentru prima dată, EUCF a funcționat în cadrul programului – cadru al UE „LIFE”.


Între 28 aprilie și 30 iunie 2023, municipalitățile, autoritățile locale și entitățile publice, precum și grupările acestora din statele membre UE-27, împreună cu Islanda și Ucraina, au fost eligibile să solicite finanțare UE pentru dezvoltarea infrastructurii energetice durabile. Cu un total de 167 de cereri depuse, Apelul 5 a înregistrat o creștere de aproximativ 30% față de ultimul apel de candidaturi din octombrie 2022.

Ce urmează?


În următoarea perioadă, echipa de validare va evalua cererile depuse pentru a le valida ca eligibile pentru finanțare. Un total de 70 de solicitanți vor fi identificați ca beneficiari. Rezultatele celei de-a cincea apeluri vor fi comunicate individual beneficiarilor respectivi în septembrie 2023 și anunțate suplimentar pe site-ul EUCF.


www.eucityfacility.eu


LIFE EUCF oferă sprijin financiar de 60.000 de euro entităților solicitante selectate cu succes, precum și suport tehnic pentru consolidarea capacității în vederea dezvoltării unor concepte de investiții valabile pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii energetice durabile. În etapele următoare, suma finanțării va fi plătită beneficiarilor în mod treptat. Astfel, beneficiarii au la dispoziție un an pentru a utiliza finanțarea pentru pregătirea conceptului de investiție în vederea implementării proiectului de eficiență energetică vizat.


Website Hub Național EUCF: alea.ro/EUCF
Contact național EUCF: [email protected]