afis-alea-2010-copy

În perioada 25-26 septembrie 2010, pavilionul expozițional din Parcul Cetate, a găzduit cea de-a treia ediție a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2010. Târg de echipamente și soluții complete”, organizat de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

În acest an aproximativ 1000 de oameni au trecut pragul târgului pentru a vedea instalații eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

Standul inventatorilor, la care a participat și Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români, nu a lipsit nici în acest an.

Printre atracțiile târgului s-au numărat două automobile hybrid, expuse pentru prima dată la Alba Iulia. Este vorba despre Honda Insight și despre Honda CRZ, vedeta sport a Salonului Auto de la Geneva.

Programul târgului a inclus și un eveniment destinat copiilor de grădiniță (și părinților lor), respectiv o eco-serbare cu multe surprize și premii pentru cei mici la care au participat grădinițele nr. 11, 12 și 15.

Automobil Clubul Român și Federația Internațională de Automobilism au organizat un stand în cadrul târgului și au lansat totodată campania europeană ”Să facem automobile ecologice”. Câteva zeci de bicilete au participat la un marș de la sediul ACR la pavilionul târgului.

De menționat este faptul că târgul de la Alba Iulia este unul dintre puținele evenimente din Transilvania dedicate promovării energiei din surse regenerabile.

Sponsorii evenimentului au fost Sevco Instalații, Carpat Energy, Ecovolt, Honda și Hidroserv. Partenerii Târgului ALEA 2010 sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Inspectoratul Școlar al Județului Alba.