afis_alea_2013

Organizat de ALEA și Consiliul Județean Alba, ediția 2013 a Târgului s- desfășurat la Alba Mall, între 27-28 septembrie 2013. Fiind una din cele mai importante manifestări din domeniul energiei regenerabile și a eficienței energetice și în acest an Târgul ALEA a demonstrat interesul viu al publicului pentru echipamentele de  producerea energiei din surse regenerabile precum și  pentru soluții complete de eficientizare a consumului de energie. Companii din județ dar și din alte orașe importante din România (București, Cluj Napoca, Baia Mare) au expus instalații eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. De asemenea au fost prezente mașini și biciclete electrice ceea ce a constituit un important punct de atracție al ediției din acest an. De remarcat a fost și marea diversitate  ceea ce privește soluțiile eficiente de iluminare de LED -uri în România oferite de firmele prezente la târg.

Un element nou în cadrul salonului „EcoInventica”, salonul dedicat inventatorilor coordonat de Iustin Capră, a fost prezența inventatorului Dan Roșu care și-a expus faimoasa invenție TROTINETTO, un vehicul cu propulsie electrică.

Ca și în anii trecuți, în cadrul târgului au fost organizate ora de inventică – dedicat elevilor de liceu, ecospectacolul, precum și tombola târgului.