targul_alea2014

Cea de-a șaptea ediție a Târgului „ALEA 2014. Târg de echipamente și servicii complete” s-a desfășurat la Alba Mall, între 18-19 septembrie 2014. Asemenea anilor trecuți și ediția din acest an a fost axat pe dezvoltarea pieței locale în domeniul aplicațiilor la scară mică vizând energia din surse regenerabile, adresându-se atât publicului larg cât și firmelor și instituțiilor, potențiali utilizatori de astfel de sisteme”. În cadrul târgului au fost expuse  biciclete electrice, instalații eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. Un element de atracție a fost salonul „EcoInventica dedicat inventatorilor, care a reunit inventatori români care care și-au prezentat creațiile din domeniul energiei, mobilității etc. Salonul a fost coordonat și în acest an de către marele maestru Iustin Capră.

Alte evenimente organizate în cadrul târgului au fost:

  • Ora de inventică – dedicat elevilor de liceu : acest eveniment a însemnat pentru participanți un extraordinar transfer de informație în domeniul elaborării unei invenții efectuat de fiecare inventator participant la salonul Ecoinventica.
  • Ecospectacolul grădinițelor: au participat aproximativ 150 de copii de grădiniță, împreună cu părinți (aproximativ 500 de persoane). Spectacolul a avut ca temă centrală ecologia, protecția planetei și energia regenerabilă.

Tombola Târgului: unde vizitatorii au câștigat numeroase premii oferite de sponsorii târgului. Galerie foto: