afis-targ-alea-2012În perioada 28-29 septembrie 2012, a avut loc cea de-a cincea ediţie a Târgului „ALEA 2012. Târg de echipamente şi servicii complete”.

Târgul reprezintă pas important către dezvoltarea pieţei locale în domeniul aplicaţiilor la scară mică vizând energia din surse regenerabile şi interesează atât publicul larg cât şi firmele şi instituţiile, potenţiali utilizatori de astfel de sisteme.

Pe durata celor două zile ale târgului au fost expuse instalaţii eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă şi multe alte aplicaţii legate de energia obţinută din surse regenerabile pentru a facilita publicului din judeţul nostru o legătură directă cu tehnologiile legate de acest domeniu.

Expoziţia a fost amenajată la Alba Mall, în holul central şi pe galeriile adiacente. Aceasta permite o organizare foarte bună a standurilor precum şi un trafic intens de vizitatori.

Un element de atracţie a fost un salon dedicat inventatorilor coordonat de Iustin Capră, unul dintre foştii colaboratori al lui Henri Coandă. Din acest an, salonul a purtat numele de ”EcoInventica” şi a reunit inventatori români care au avea ocazia să îşi prezinte creaţiile axate pe eficienţa energetică şi alte domenii conexe domeniului energiei.