afis-e-cool-20101

Agenţia Locală a Energiei Alba, Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au organizat miercuri seara (12 mai 2010) un spectacol inedit la finalul campaniei ”E COol!” – o competiţie pe teme ecologice între toate cele 10 licee din Alba Iulia.

Aproape 100 de costume ”eco”, realizate de tineri, din materiale reciclabile sau reciclate, au defilat pe scenă în faţa unui juriu exigent din care au făcut parte specialişti în artă şi vestimentaţie. Juriul a fost alcătuit din Doina Biro, coordonator ştiinţific şi cultural al Bibliotecii Batthyaneum şi unul dintre cei mai importanţi specialişti în artă din România, Viorica Boitor, artist plastic şi profesor de pictură şi design vestimentar la Centrul Cultural ”Augustin Bena”, Ioana Vieru, directorul Teatrului de Păpuş ”Prichindel” şi al festivalului de teatru de la Alba Iulia, Rodica Andronescu, inspector Şcolar şi Sabina Ciorogar, profesor.

În zona centrală a mallului din Alba au fost prezenţi peste 700 de elevi şi părinţi care au venit să îşi încurajeze favoriţii în competiţia pentru  cea mai bună costumaţie. Marele premiu pus în joc a fost o excursie cu clasa.


După deliberare, juriul a ales costumul cu numărul 82, purtat şi creat de Ileana Dan, elevă a clasei a IX-a B de la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”. Ea îşi va invita colegii în excursie. De asemenea, juriul a mai acordat 3 premii individuale pentru creativitate pentru Ioana Popa (clasa a XI E, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marţian”), Gabriela Sabo (clasa a XI-a A, Liceul Sportiv) şi Georgiana Ilea (clasa a X-a A, Colegiul Tehnic ”Apulum”).

Pe lângă parada modei, artiştii din fiecare liceu au pregătit momente reprezentative cu care au încercat să îi impresioneze pe colegii lor de la alte licee. Au susţinut minispectacole elevii Liceului Militar ”Mihai Viteazu”, ai Seminarului Teologic Ortodox, ai Colegiului Tehnic ”Dorin Pavel” (Trupa Anonymus), ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice şi ai Grupului Şcolar de Cooperaţie, toate din Alba Iulia. În spectacol a fost inclus şi un concert de zile mari al unei trupe la modă, DJ Sava şi Raluka.