afis A3 ecool 2014_500pxSpectacolul final al Campaniei eCOol, ”Green Fashion Show 2014”- cel mai important spectacol de modă neconvențională din România a adunat ca și concurenți peste 300 de elevi de liceu din județul Alba. Imaginația acestora a dus la creații vestimentare inedite din peturi, cartoane, hârtii, resturi de aparate electrice și multe alte materiale reciclate sau reciclabile. Cele 30 de grupuri din 24 licee din Alba au defilat pe scena amplasată la Alba Mall, în fața unui public numeros demonstrând că reciclarea poate fi și o activitate atractivă și cu puțină creativitate o mulțime de materiale se pot refolosi  devenind obiecte vestimentare estetice.

La finalul concursului – spectacol juriul  a ales grupurile câștigătoare: Fashion Time de la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir și 3Rfans de la Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni (pentru cea mai bună colecție de vestimentații), Teen Fun Spirit de la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir (cea mai bună prestație scenică), Aqua Magic de la Colegiul Național I.M Clain Blaj (cel mai convingător mesaj eco).

Alte numeroase premii au fost acordate pentru cele mai bune costume individuale votate online de către fani pe pagina de facebook a evenimentului. Elevii premianți au participat la o excursie de două zile oferită de organizatorii concursului – Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba. De asemenea, pentru cele mai promițătoare prezentări, s-au acordat portofolii de modă.

În finalul eco-prezentării, DOC, Deliric și Vlad Dobrescu (CTC) au încântat publicul format din aproximativ 2000 de tineri.