afis-e-cool-2011Peste 550 de elevi de liceu (designeri şi modele) din judeţul Alba au participat marţi seară (22 martie 2011) la cel mai important spectacol de modă neconvenţională din România ”Green Fashion Show” organizat de către Consiliul Judeţean Alba, Agenţia Locală a Energiei Alba – ALEA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul campaniei „eCOol”.

Peturi, cartoane, hârtii, resturi de aparate electrice şi multe alte materiale reciclate sau reciclabile au fost transformate în costume eco. Imaginaţia liceenilor din Alba a creat 300 de costume care au defilat într-o paradă inedită pe scena amplasată la Alba Mall, în faţa unui public de aproximativ 2500 de oameni. Au participat 41 de grupuri din 20 licee.

”Implicarea acestor elevi în proiectul E COol a fost extraordinară. Creativitatea de care au dat dovadă a fost pentru mine impresionantă şi de aceea cred că acesta este unul dintre proiectele foarte importante pentru Consiliul Judeţean Alba şi ALEA. Vă asigur că vom continua acest gen de proiecte educative destinate tinerilor” a spus preşedintele Consiului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, la finalul spectacolului.

”A fost a doua ediţie şi evoluţia pe care am constata-o a fost seminificativă. Dacă anul trecut ne-am limitat la liceele din municipiul Alba Iulia, anul acesta ne-am adresat tuturor liceenilor din judeţ” a declarat directorul Agenţiei Locale a Energiei Alba, Florin Andronescu.

Juriul format din Ionuţ Fulea, consilier judeţean, Mirela Stăjan, directorul general al Alba Mall, Cristina Comăniciu, inspector şcolar pentru proiecte şi programe europene în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Ioana Bogăţan, directorul Teatrului de Păpuşi, al Festivalului Internaţional de Teatru de la Alba Iulia, Crina Drăgoi, artist plastic şi Andreea Bărăgan, jurnalist la Adevărul de Seară, a ales grupul câştigător: 3R FANS de la Colegiul Naţional ”Avram Iancu” din Câmpeni. Alte 20 de premii au fost acordate pentru cele mai bune costume individuale.

Elevii premianţi vor pleca într-o excursie de de două zile oferită de Consiliul Judeţean. Alte patru câştigătoare vor primi câte un portofoliu foto profesional realizat de Romulus Oprişcan (Autograf Media). Vezi lista premianților.

În finalul eco-prezentării, atmosfera a fost încinsă de Guess Who, extrem de iubiţi la Alba Iulia, lucru demonstrat şi de modul în care au fost primiţi.

La spectacol a asistat şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi prefectul de Alba, Ştefan Bardan.
ALEA le mulţumeşte tuturor celor care au participat la acest eveniment.